Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pui
26 Iun 2013 | 14421 vizualizari
Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor

Este prima data cand incerc asemenea combinatie si nu-mi pare rau. Mi-a venit dintr-o data ideea de a "tavali" snitelul prin seminte crude de floarea soarelui si tare bun a mai fost...Gustul acela de seminte coapte, cu carnita si cascavalul topit...mhhh...

Ingrediente

  • un piept de pui (aproximativ 500 gr.);
  • 2-3 oua (depinde de dimensiunea lor);
  • 5-6 linguri cu pesmet;
  • 100 gr, cascaval;
  • 100 gr, sunca de pui cu piper verde;
  • 3-4 linguri cu varf de seminte crude de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper;
  • cateva scobitori

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim fiecare felie de carne cu o folie alimentara si apoi o batatorim bine folosind ciocanul pentru carne. Ideal este sa nu rupem carnea si sa obtinem felii subtiri si uniforme, dar daca se rup nu e o tragedie, ca "reparam" totul cu ajutorul unei scobitori.

Cascavalul il feliem subtire, sunca de pui la fel.

Procedam astfel: asezam fasia de carne, presaram sare si piper, adaugam in mijlocul acesteia felia de cascaval (intreaga sau taiata pe 1/2), apoi felia de sunca (intreaga sau taiata pe 1/2). Aducem lateralele feliei de carne spre mijloc, peste cascaval si sunca, apoi pliem si celelate doua laturi formand un dreptunghi. Fixam cu o scobitoate.

Batem cu putina sare cele doua oua.

Pregatim un castronel incapator cu pesmet si unul cu semintele de floarea soarelui.

Pachetelul (dreptunghiul de carne) il dam prin ou, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si la final prin semintele de floarea soarelui.

Asezam totul intr-o tava antiaderenta sau o tava normala tapetata cu hartie de copt si bagam totul la cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de aproximativ 40 minute, pana capata o crusta aurie.

Sunt bune calde sau reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu cu seminte de floarea soarelui, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

Postat de Dya

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

Asezam pulpele (spalate si curatate in prealabil) in vas si setam din MENU functia FRY pentru 30 de minute. Intre timp tocam leumele si le adaugam peste pulpe, in ultimele 5 minute. Condimentam...

Citeste continuarea

Hamburger de pui

Postat de RuxyRux

Hamburger de pui

Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 12 hamburgeri, acum desigur depinde si de cum sunt modelati. Am tocat carnea, cu ceapa, ceapa verde, usturoiul, am adaugat restul ingredientelor: oul,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 26.06.2013, 22:56
Super !!! Mi-ai facut pofta, trebuie neaparat incercat
la 26.06.2013, 22:57
excelent
la 26.06.2013, 22:58
la 26.06.2013, 22:58
Vai ce bunatate!!
la 26.06.2013, 22:58
ce bine arata!!!yamy!!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking