Ingrediente
pentru aluat:
- 500 gr. faina alba proaspat cernuta;
- 1 cub de drojdie proaspata (25 gr.);
- 200 ml. ulei vegetal;
- 200 ml. bors proaspat;
- 4 linguri rase cu zahar;
- un praf de sare.
pentru umplutura:
- gem de mere sau de prune simplu sau amestecat cu nuca macinata.
pentru decor:
- zahar pudra simplu sau vanilat.
Mod de preparare
Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul de framantat, tavile le-am tapetat cu faina si am pornit cuptorul).
In vasul de framantat am pus uleiul si borsul caldut, am adaugat maiaua crescuta, cele 2 linguri de zahar ramase, un praf de sare si faina putin cate putin pana am obtinut un aluat maleabil si omogen. L-am lasat la crescut o ora.
Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu sucitorul, am taiat-o in triunghiuri nu prea mici dar nici prea mari. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita de gem si l-am rulat. Le-am asezat soldateste in tava si le-am copt aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit.
Din aceste cantitati mi-au iesit 3 tavi (din cele pe care le are aragazul in dotare) cu cornulete.
Dupa ce s-au mai racorit le-am pudrat.
Le servim simple, alaturi de o ceasca cu ceai sau de un paharel de vin.
Aceste cornulete sunt fragede, gustoase si sunt o alternativa si pentru pachetelul de scoala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|