Ingrediente
- 200 ml apa
- 180 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- un plic drojdie uscata
- un varf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- o lg esenta de rom
- 300 gr faina
- un borcanel mic gem de capsuni
- 50 grame nuca maruntita
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .
Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .
Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.
In fiecare triunghi punem cate o lingurita din amestecul de gem pe care l-am amestecat cu nuca si rulam de la baza la varf .
Procedam asa cu tot aluatul si punem cornutele intr-o tava tapeta cu margarina si hartie de copt.
Se da la cuptorul incalzit circa 20 minute .
Se pudreaza cu zahar pudra
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|