Cornuleţe cu nucă

Postat de diaconta in Dulciuri
31 Oct 2015 | 4805 vizualizari
Cornuleţe cu nucă

Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor foarte uşor de pregătit. Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în gură. Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 160 g nuca macinata
  • 1 ou +2 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita scortisoara
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged.

Untul trebuie sa fie rece,din frigider.

Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si galbenusurile,zaharul,coaja de lamâie ,scortisoara si vanilia.

La urma am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari.

Am framântat aluatul pâna am obtinut o compozitie omogena.

Nu trebuie sa framântam mai mult decât este necesar deoarece untul se va înmuia si deoarece aluatul va deveni moale ,vom fi nevoiti sa mai adaugam faina.

Desigur nu dorim acest lucru pentru ca vom obtine niste cornulete tari,nicidecum fragede.

Am învelit aluatul într-o folie si l-am pus la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp,am taiat bucati de aluat si am format cornuletele în forma de semiluna.

Le-am asezat în tava pe hârtie de copt.

Mie mi-au iesit 42 de bucati.Aceasta însa depinde  si de cât de mari le faceti.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Sunt gata când s-au rumenit putin pe „talpa”.

Chiar daca înca sunt moi,ele se vor întari pe masura ce se racesc.Vor ramâne însa foarte sfarâmicioase.

Daca le coaceti prea mult ele vor deveni tari si uscate si nu cred ca dorim acest lucru.

Dupa ce le-am scos din cuptor,le-am dat prin zahar pudra.

Daca doriti sa le pastrati mai mult timp,nu le dati prin zahar decât când vreti sa le serviti si le depozitati într-un recipient închis ermetic,ideal ar fi o cutie metalica pentru biscuiti.

Sper ca veţi încerca reteta si o sa fiţi la fel de încântaţi ca si noi.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe cu nucă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Reteta de cornulete cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o adancitura in...

Citeste continuarea

Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Postat de Constelatialeu

Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Iata cum se prepara Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita Intr-un castron am mixat untul moale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie, apoi am adaugat smantana si am amestecat 2-...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 22:58
bune bune
la 31.10.2015, 23:10
myamiii-ce bunatate
la 31.10.2015, 23:18
Delicioase
la 31.10.2015, 23:49
am venit sa iau cornulete sa am ce manca la film )
la 01.11.2015, 00:25
Dia, ! Imi plac foarte mult! Felicitari pentru reteta!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking