Cornulete cu nuca

Postat de Ina in Dulciuri
12 Sep 2016 | 19288 vizualizari
Cornulete cu nuca

Mi-au facut cu ochiul cornuletele Diacontei, le-am preparat si mi-a placut fooarte mult rezultatul :X  Merita sa testati aceasta reteta!  *Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 160 g miez de nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou si inca 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cu pudra de scortisoara
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja de la o lamâie
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider.

Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare.

Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie  si pudra de scortisoara.

Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim in aluat si incepem framantarea pana obtinem o compozitie omogena.

Nu insistam prea mult cu framantarea pentru a nu se topi untul prea tare si a nu se inmuia aluatul.  

Punem aluatul la frigider pentru cca o ora, apoi il portionam in bucati mai mici. Formam suluri de aluat pe care le vom taia in mici pernute pe care le modelam cu ajutorul degetelor obtinand semilune de aluat.  

Asezam semilunele in tava captusita cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 20 minute, la foc mic, pana cand incep usor sa se rumeneasca ( nu foarte tare ). La inceput sunt inca moi, dar cand se racesc vor deveni extrem de sfaramicioase.  

Scoatem cornuletele din tava si le pudram cu zahar cat sunt inca fierbinti.

Pastram cornuletele in recipiente inchise, pentru mai multe saptamani. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Postat de Bucataras

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged...

Citeste continuarea

Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete fragede  cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2016, 19:27
Laura, ale mele n-au hipoclorit ))))))))))
la 12.09.2016, 19:42
la 12.09.2016, 19:44
Io le fac cu migdale ioi da bune-s
la 12.09.2016, 19:45
la 12.09.2016, 19:53
Zic sa propunem concurs de cornulete )) eu nu-mi aduc aminte sa fi facut...dar pap de la tine

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking