Ingrediente
- 3 galbenusuri
- 100 ml ulei
- 250 ml lapte caldut
- 50 g drojdie
- 3 linguri de zahar
- 500 g faina
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 praf de copt
- 1 lingurita rasa de sare
- rahat 250 g
Mod de preparare
Cele 3 galbenusuri se freaca ca la maioneza cu 100 ml ulei si laptele cu 3 linguri de zahar si drojdia se pun la crescut cca 15 minute pana fermenteaza.
Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza" coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilinat.praful de copt,1 lingurita rasa de sare si faina.
Se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute apoi se intinde o foaie, se taie in patru si se fac cornulete umplute cu rahat.
Se baga la cuptor 30 minute pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|