Cornulete cu rahat

Postat de Dya in Dulciuri
19 Sep 2016 | 7075 vizualizari
Cornulete cu rahat

Reteta aceasta de cornulete am citit-o la Buni (care se inspirase de la Cleme). Una asemanatoare am gasit si in caietul vechi si de demult al soacrei mele. Cornuletele au iesit foarte fragede. Sunt gustoase si se mananca foarte repede! Cantitatile le-am respectat intocmai.

Ingrediente

  • 700 g făină alba de grau
  • 300 g untură (proaspătă)
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o lingura cu zahar tos
  • un praf de sare
  • 600 g rahat clorat
  • zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare.

Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut.

Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina.

Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura.

Framantam aluatul pana la omogenizarea completa (este moale, dar nelipicios).

Acoperim vasul si il pastram intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Il impartim in bucati din care vom intinde cate o foaie nu foarte groasa (vor creste la copt), o taiem in fasii pe lung si pe lat. In patratelele obtinute asezam cate o bucata de rahat feliat, le rulam si le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se coc la 160 de grade pentru 25 de minute aproximativ.

Se pudreaza dupa ce se scot din cuptor. Se servesc reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cornulete cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o adancitura in...

Citeste continuarea

Reteta de cornulete cu rahat colorat

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete cu rahat colorat

Iata modul de preparare pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat  Aluat: Intr-un castron am amestecat smantana, untura, zaharul, cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2016, 20:10
ce bine arata
la 19.09.2016, 20:12
Cat sunt de bune!!
la 19.09.2016, 20:13
delicioase!
la 19.09.2016, 20:19
Yummy! Sa-mi pastrezi pentru dimineata la
la 19.09.2016, 20:30
se topesc

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking