Cornulete cu rahat

Postat de diaconta in Dulciuri
22 Sep 2016 | 8315 vizualizari
Cornulete cu rahat

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta” Adică mă răsfăţ tot eu :)))Cine zice că,într-o zi răcoroasă de toamnă,nu poţi să răsfeţi persoana iubită cu nişte cornuleţe fragede,alături de o cană de ceai aromat,în timp ce în încăpere  se simte încă mirosul de vanilie. Cred că oricine poate fi cucerit de nişte cornuleţe fragede şi aromate. Se prepară foarte uşor şi nu sunt pretenţioase.Se păstrează foarte bine timp de câteva zile,dar asta doar dacă nu faceţi doar o singură porţie.   Reţeta am găsit-o pe blogul Teo bucatar şi mi-a plăcut pentru că este o reţetă foarte simplă.

Ingrediente

  • 250 g unt 82% grasime
  • 100 g smântâna 30% grasime
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare
  • 250 g rahat
  • Zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Am mixat untul moale cu zaharul pudra  si vanilia, apoi am adaugat oul.

Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am  pus si smântâna.

Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.

Am amestecat cu o lingura de lemn,apoi am rasturnat totul pe planseta si am framântat pâna ce am obtinut un aluat elastic, care se întinde cu usurinta.

Am rulat aluatul, l-am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider cam o ora.

Am împartit aluatul în 3 parti.Am întins fiecare parte sub forma de cerc ,pe care apoi l-am taiat în 12 parti. Am pus rahat pe fiecare bucata si apoi am rulat începând de la partea mai lata.

Am asezat cornuletele în tava pe care am pus hârtie de copt.

Se coc la 180 de grade pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racorit putin,se pudreaza cu zahar.

Aceste cornulete sunt foarte fragede si se pastreaza foarte bine mai mult timp.

Se poate folosi si altfel de umplutura,dupa preferintele fiecaruia.

 

S-aveti pofta!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Postat de Bucataras

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

Cum se prepara Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă: Începeți prin a tăia rahatul în bucăți mici. Pregătirea Aluatului: Dacă folosiți aluat fraged...

Citeste continuarea

Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete fragede  cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2016, 19:57
Cat de bune sunt! Ar cam trebui sa le fac copiilor sa le mai pun gustare la scoala!
la 22.09.2016, 20:04
delicioase
la 22.09.2016, 20:11
Ce-mi plac!
la 22.09.2016, 20:31
Pe vremea asta racoroasa, sa tot faci si sa tot mananci cornulete!
la 22.09.2016, 20:36
Ce frumoase,ce delicioase!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking