Ingrediente
- 50 gr. margarina /unt/ 10 ml ulei
- 30 ml iaurt
- 90 ml lapte
- 1 lingura ulei
- 1 ou + 1 galbenus pt aluat
- 1 ou + 1 lingura lapte pt. a le unge
- 80 gr zahar
- 1 plic zh vanilat
- 1 drojdie plic 7gr.
- 450 -500 gr faina
- sare
- gem/branza/rahat
Mod de preparare
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus, framantam bine, (atentie la consistenta aluatului, sa fie ok la atingere, daca nu, adaugam treptat faina, dar dupa ce, in prealabil, am framantat bine), lasam la dospit 30 min. Intindem discuri pe blat, le taiem in triunghiuri, umplem cu ce dorim, gem, branza, rahat, rulam, le asezam in tava pe hartia de copt, lasam sa mai creasca putin 10-15 min. le ungem si le dam la cuptor, 45 minute, la 160 grade C, sau in functie de cuptorul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|