Cornuri cu gem si rahat

Postat de Bianca20 in Dulciuri
8 Aug 2015 | 5861 vizualizari
Cornuri cu gem si rahat

Ingrediente

Aluat:

  • 500-550 g. faina;
  • 20 g. drojdie proaspata;
  • 3 galbenusuri;
  • 1 ou intreg;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. unt;
  • 100 g. zahar;
  • coaja de la o lamaie;
  • un praf de sare;

Umplutura:

  • 100 g. gem de prune;
  • 150 g. rahat;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;

In plus:

  • 1 galbenus;
  • 3 lg. apa;
  • 2 lg. ulei;

Mod de preparare

 Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste faina. Galbenusurile si oul intreg se mixeaza cu praful de sare si restul de zahar. Se adauga laptele putin caldut si se toarna peste faina. Se framanta usor si se mai adauga faina, daca mai este nevoie. Se pune si untul moale si se framanta timp de 6-10 minute pana se obtine un aluat usor lipicios, dar usor de modelat, putin mai moale decat ca cel pentru paine. Se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut timp de 60 de minute.

   Intre timp, se face umplutura. Rahatul se taie cubulete si se adauga peste el zeama de lamaie si gemul. Cand a crescut aluatul, se unge blatul de lucru cu ulei. Se pune aluatul si se intinde o foaie rotunde de 6-8 mm grosime. Se taie in doua, fiecare parte se taie si ea in doua si tot asa pana rezulta 16 parti triunghiulare. Se pune o lingurita de umplutura pe partea mai lata si se ruleaza. Se pun in tava si se las la crescut inca 30 de minute. Galbenusul ramas se amesteca cu apa si se ung cornurile dupa trecerea timpului. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 25 de minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri de post in doua culori

Postat de rocsi_1612

Desert cornuri de post in doua culori

Mai intai facem  siropul : Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se...

Citeste continuarea

Cornuri mofturoase

Postat de andreea91

Cornuri mofturoase

Incalzim laptele dar nu foarte fierbinte. Intr-un vas punem faina ,zaharul si cel vanilat,margarina si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Peste toate aceste ingrediente adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2015, 19:30
de cand n-am mai facuuuut tare bune sunt!
la 08.08.2015, 19:43
la 08.08.2015, 19:43
Aiiii, ce faine sunt! Mi-a venit apa in gura
la 08.08.2015, 19:46
la 08.08.2015, 20:19
Bune pufoseniile!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking