Cornuri cu susan (de post)

Postat de katty in Piine
12 Ian 2017 | 5359 vizualizari
Cornuri cu susan (de post)

In sfarsit, am reusit sa fac aceste cornuri la care imi sta gandul de ceva vreme. Sunt  pufoase si delicioase.

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 350 gr apa
  • 2 linguri zahar+1-2 linguri ptr sirop
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • susan

Mod de preparare

 Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne ardem. Amestecam faina cu drojdia, punem sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, apoi turnam apa si uleiul si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul si lasam coca sa creasca intr-o camera incalzita. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare bucata, o framantam si o rulam pe un blat de lemn. O indoim de la jumatate si rasucim cele 2 snururi formate, apoi unim capetele. Punem cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le lasam sa mai creasca 1/2 de ora. Intre timp, fierbem 100 ml apa cu lingura de zahar si le racim sa fie doar caldute.
Ungem cornurile crescute cu siropul de zahar, apoi presaram deasupra  susan. Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos.
Scoatem cornurile si le lasam sa se raceasca, apoi le pastram acoperite.



Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu susan (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post

Postat de nadina73

Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza putin cu laptele (apa ) caldut apoi se amesteca cu faina cernuta si se framanta(eu o framant in masina de paine)se lasa la dospit 30 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2017, 19:13
Bune
la 12.01.2017, 19:40
Ce frumoase sunt!
la 12.01.2017, 19:41
Dar nu sunt covrigi?
la 12.01.2017, 19:45
Andra, eu zic ca nu sunt covrigi, acestia ar trebui opariti.
la 12.01.2017, 19:50
Nu ma pricep pentru ca nu am facut asa ceva pana acum, eu m-am luat dupa forma.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking