Ingrediente
- pentru aluat:
- 200 ml lapte caldut
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 50 gr unt moale
- 420 gr faina
- 1 plic drojdie uscata
- pentru umplut:
- 3-4 lingurite din mustarul preferat
- 8-10 bucati virsli
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am spreyat un vas cu ulei de floarea soarelui, am asezat aluatul in vas, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa dospeasca 20 minute.
Virslii i-am fiert in apa clocotita pentru aproximativ 5 minute. I-am lasat sa se racesca si i-am taiat in jumatati. Am pus jumatate de aluat pe masa de lucru, eu folosesc o planseta din silicon, am intins aluatul intr-un triunghi, am taiat marginile cu un cutit, am asezat un carnacior masurand astfel aluatul sa stiu cat de lat sa-l tai. Am uns fasia de aluat cu putin mustar, am taiat in patrate, am pus carnaciorul, am rulat si am asezat fiecare bucata in tava captusita cu hartie de copt. Am dat tava cu cornuri la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc calzi sau reci, la micul dejun, cina sau pachetel....sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu virsli(carnaciori)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|