Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
12 Ian 2015 | 8124 vizualizari
Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

O reteta pe care o ador,pufoasa si delicioasa.

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 250 ml de lapte căldut
  • 1 ou
  • 200 g de zahar
  • coaja de la o lămaie
  • 50 gr de ulei
  • 50 gr margarina
  • 25 g de drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • dulceaţă amestecată cu nuci

Mod de preparare

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam. Adaugam galbenusul de ou treptat si framantam, galbenusul care in prealabil a fost batut bine si peste care am adaugat un varf de sare. Adaugam margarina impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald. Peste toata aceasta compozitie din lighean adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut.

Se intinde aluatul subtire, se taie fasii, apoi patratele. Se pune umplutura in mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa sa cresca in tava 15 minute, se ung cu ou si se coc. La inceput focul e mai mare (10 min), apoi la foc mai mic pana se rumenesc bine.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Estonian Kringel

Postat de merisor67

Estonian Kringel

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut...

Citeste continuarea

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Postat de mihaelar63

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2015, 18:39
Ce buna-i dulceata de macese..
la 12.01.2015, 18:42
multumesc,delicioasa
la 12.01.2015, 18:56
Bune! Sper sa le-ncerc si eu.
la 12.01.2015, 19:01
Eu pun ceaiul tu vii cu cornulete
la 12.01.2015, 19:04
te astept Miha la mine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking