Ingrediente
- 750 gr faina alba+2-3linguri
- 2 oua
- 150 ml lapte caldut
- 180 ml apa calduta
- 10 gr drojdie uscata (un plic)
- 6 gr sare
- 35 gr zahar
- 50 gr unt bucati mici la temperatura camerei
- 1 ou pentru uns
- mac, susan (eu am folosit doar mac)
Mod de preparare
Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul.
Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit pentru ca aratul era inca lipicios.
Batem ouale intr-un castron.
Faina, zaharul, sarea si drojdia le amestecam intr-un vas. Adaugam laptele caldut treptat, apoi laptele, framantam. Punem si ouale batute, amestecam putin, apoi punem untul si framantam totul cateva minute. Punem aluatul la dospit intr-un vas acoperit intr-un loc caldut (langa aragazul la care am pornit doua ochiuri). Am lasat ceva mai mult de o ora.
Impartim aluatul in 12 bucati. Eu am avut un aluat de 1150 gr, am avut bucati de 100 gr aproximativ. Bilele de aluat le intindem cu sucitorul intr-o forma de dreptunghi si le rulam. Le punem intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele pentru ca vor creste inca. Lasam la odihnit la loc caldut 15 minute, apoi ungem cu ou batut cu o pensula.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25-30 minute, depinde cat vrem sa fie de colorata coaja. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva minute. Daca avem rabdare))))
Eu am pus in cuptorul electric la functia cu abur, la 180 grade C (preincalzit cu apa in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|