Cornuri pufoase pentru micul dejun

Postat de diaconta in Dulciuri
9 Oct 2013 | 12120 vizualizari
Cornuri pufoase pentru micul dejun

M-au cucerit de când le-am vazut pe blogul „Dragostea în bucate”.Atât de pufoase,atât de cu „vino-ncoa” tocmai potrivite pentru micul dejun.Foarte asemănătoare cu croissantele,cu lapte ori cu ceai,cu unt ori cu dulceaţă,ba chiar de luat la pacheţel.Am sa vă spun şi că e o reţeta deosebit de simplă. Nu m-am abţinut şi am mâncat aşa fierbinţi scoase din cuptor,dar sunt bune şi dupa ce se răcesc.

Ingrediente

Pentru cornuri:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri ulei
  • Vanilie
  • 300 ml apa calduţă

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun

Mod de preparare

Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.

In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.

Am tras si putina faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca.

Dupa ce drojdia a dospit,am pus restul de zahar,galbenusurile,uleiul si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,omogen care nu se lipeste de vas.

Am acoperit cu un servet curat si am lasat la dospit în loc caldut 40 de minute.

Dupa acest timp am pus aluatul pe planseta pe care am presarat faina,am framântat putin,apoi am întins o foaie rotunda,cam de 1 cm grosime.

Am taiat în 16 bucati,mai întâi în patru,apoi în opt si apoi în saisprezece.

Am rulat fiecare bucata începând de la partea mai lata spre vârful triunghiului.

Le-am asezat într-o tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat acoperita cam jumatate de ora sa mai creasca.

Le-am uns cu ou si am presarat zahar brun.

 

Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galuste cu prune

Postat de CameliaComan

Galuste cu prune

Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul....

Citeste continuarea

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de madi_marin

Desert paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul.  Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.  Rezultă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2013, 22:55
Primaaaa,portie dubla
la 09.10.2013, 22:56
Gata Mena s-a facut
la 09.10.2013, 22:57
Eu dau dimineata cafeaua
la 09.10.2013, 22:58
a doua, portie tripla , e tarziu, dar tot as manca
la 09.10.2013, 22:58
Ela,hai si tu

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking