Cornuri pufoase

Postat de cris2711 in Dulciuri
17 Noi 2013 | 24120 vizualizari
Cornuri pufoase

Reteta asta a lui Gabytza de la Brosteni i-a mai innebunit si pe altii de pe aici,de ex.Motanel,Cleme))),le-au facut si nu au regretat,astazi n-am avut io stare si le-am executat.No acum serviti de care va plac .

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr. branza de vaci
  • 3 linguri cu smantana groasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Umplutura:
  • dulceata de care va place voua,cu nuca macinata
  • ciocolata cu nuca macinata
  • Nutella

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit.

Am luat un castron mai mare in care pus:

-faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul.

Intr-o craticioara am incalzit putin laptele.

Din laptele caldut se toarna putin,cate putin peste compozitia de aluat.

Se omogenizeaza toate ingredientele si apoi se framanta bine,circa 10-15 minute.Apoi se lasa aluatul in castron la temperatura camerei,sa creasca cel putin 1 ora.

Apoi se imparte aluatul in doua.
Prima jumatate de aluat se intinde cu sucitorul ,pana are forma unei pizza,se taie pe sistemul felii de pizza,felii pe care se pune umplutura care va place voua.

Apoi se ruleaza cu grija ,de la baza spre varf.

Se aseaza frumos pe o tava unsa bine sau peste hartie de copt.

Se pun cornurile unul langa celalat,se ung cu pensula ,cu ou batut bine cu furculita.

Se repeta procedura cu  a doua bucata de aluat.

Eu am facut 2 tavi din compozitie,circa 20 de cornuri.

Apoi se adauga in cuptorul incins la 175-180°C.

Se lasa circa 20-25 de minute ,pana au o culoare aurie,vezi foto.

Cand sunt gata, se scot de la cuptor,se servesc calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella: Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2013, 18:05
Vreu si eu unul mic
la 17.11.2013, 18:06
Cris
la 17.11.2013, 18:06
la 17.11.2013, 18:08
Ce bune sunt!
la 17.11.2013, 18:11
sper ca-mi pastrezi unul si mie pentru maine la pachet....

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking