Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Postat de privatelaura in Dulciuri
12 Apr 2024 | 505 vizualizari
Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Ori de cate ori fac aceasta reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella, baietii le devoreaza asa calde. Realitatea este ca sunt foarte gustoase si am incercat sa le fac si in varianta de post si au iesit la fel de bune. Important este sa lasam aluatul sa creasca frumos.  In varianta de azi, ingredientele necesare pentru Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella sunt urmatoarele: faina, oua, lapte, unt, drojdie, zahar si nutella.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella:
  • 600 gr faina de grau
  • 20 gr drojdie proaspata
  • un praf sare
  • 50 gr zahar (daca doriti mai dulce aluatul, puneti dupa gust)
  • 250 ml lapte
  • 80 gr unt
  • putin ulei de floarea soarelui
  • in plus:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 lg lapte
  • zahar pudra
  • nutella

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella:

Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castronel, se pun drojdia, o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa sa se activeze maiaua.

Intr-un bol mare, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine si se face un locas in mijlocul fainii. Se adauga drojdia, ouale, zaharul si laptele. Se framanta pana se leaga si se omogenizeaza aluatul, apoi se framanta in continuare adaugand si untul moale, taiat cubulete. 

Aluatul rezultat trebuie sa fie fin si elastic. Daca folositi un robot pentru framantat, va fi mai usor. Eu folosesc robotul.

Se ung mainile cu ulei si se modeleaza sub forma de bila, apoi vasul se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Eu tin aluatul in cuptor, cu usa inchisa.

Dupa ce a crescut frumos, aluatul se scoate pe o planseta unsa putin cu ulei si se imparte in doua jumatati. 

Fiecare jumatate se imparte in aproximativ 5 - 6 portii mai mici care se modeleaza sub forma de bila. Se intinde fiecare in strat subtire si se cresteaza la o margine (vezi poza).

La margine se intinde putina nutella si se ruleaza strans spre partea crestata, rezultand un corn. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.

Fiecare corn se pune in tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 2 cm unul de altul. 

Se lasa acoperite cu un prosop curat de bucatarie inca 20 minute, timp in care se preincalzeste cuptorul, la 190 grade C, coacere cu ventilatie, sus-jos.

Inainte de a le baga la cuptor, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Se coc aproximativ 12 minute, in functie si de cuptor, pana devin rumene. 

Dupa coacere, se scot si se acopera cu un prosop curat de bucatarie. 

Dupa ce s-au racit de tot, se pudreaza cu zahar.

Sunt extraordinar de bune si de pufoase si va recomand sa le incercati si voi.

Daca aveti pofiticiosi in familie, va recomand si reteta de Mini franzelute cu lapte, Batoane cu magiun sau Soft french bread rolls

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu zmeura, fara zahar

Postat de rhapsody

Prajitura cu zmeura, fara zahar

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma.  3. Adauga peste ouale...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Postat de gicuta69

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Mai intai punem stafidele la inmuiat in esenta de rom. Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zahar la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2024, 20:38
Vai de mine, ce rumene, ce bune, ce pufoase! Tu ai un cuptor magic, daca se coc in 12 minute!
la 12.04.2024, 21:25
Rocsu, era sa le fac prea rumene )) Sa stii ca am un cuptor super, dar imi place si modul de coacere, sus - jos. Cand fac pizza, in 7-8 minute e gata, dar o dau la 220 grade. Face treaba buna )
la 12.04.2024, 21:33
Le-ai bagat la solar, ce rumene-s in obraz
la 12.04.2024, 21:35
Cleme, le-am bagat la "ultraveolete" ))))
la 12.04.2024, 22:12
Si eu folosesc modul de coacere sus-jos mereu! La pizza dau si eu la 200, dar la prajituri nu!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking