Soft French Bread Rolls

Postat de rocsi_1612 in Piine
21 Sep 2017 | 4634 vizualizari
Soft French Bread Rolls

Reteta asta m-a cucerit la prima vedere. Cum a pus Carmen poze cu painicile astea, cum am salivat. Am zis sa le incerc si eu, sa vad ce si cum. Au iesit niste pufosenii irezistibil de bune, nemaipomenite, grozave! Asa ceva sa tot faci si sa tot mananci, pe cuvant de moldoveanca!
Multumesc mult Carmen pentru reteta asta minunata! 

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 180 ml apa
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 50 unt de la temperatura camerei
  • 1 ou pentru uns
  • mac
  • susan

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata.
Adaugati laptele si apa, caldute.
Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta.
La final, puneti untul taiat cubulete si framantati sa fie bine incorporat.
Acoperiti aluatul si il lasati la dospit o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnati pe masa de lucru si il impartiti in 12 bile.
Luati prima bila, o intindeti sub forma unui dreptungi, apoi rulati. La fel procedati cu toate.

Asezati painicile obtinute intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si le lasati 15 minute la odihnit.
Bateti oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungeti.
Presarati mac si susan deasupra.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca si sunt numai bune de servit.

Daca va mai raman, le pastrati intr-un bol acoperit bine cu folie alimentara.
Sunt grozave si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soft French Bread Rolls" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Paine cu smantana

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua...

Citeste continuarea

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2017, 19:43
Ce bine arata, mai ca-ti vine sa le musti....
la 21.09.2017, 20:15
Cleme, daca ai sti ce pufoase sunt!
la 21.09.2017, 20:23
Ma cam bate gandul sa le incerc, prea arata apetisant....
la 21.09.2017, 20:26
Frumușele, rumenele, pufoșele, bune de răsfățat papilele cu ele
la 21.09.2017, 20:26
Vai , ce bine arata!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking