Coronita aperitiv

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
8 Noi 2015 | 56914 vizualizari
Coronita aperitiv

Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc. Usor de facut, putina indemanare la aranjat, atat trebuie. Foarte aratoasa si foarte buna.

Ingrediente

  • 20 felii paine toast
  • 100 g salam crud uscat
  • 150 g sunca presata
  • 150 g sunculita de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa rosie mare
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 1 rosie mare
  • 250 g cascaval feliat Delaco
  • 250 g cascaval Delaco ras
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se unge o tava rotunda cu unt.

Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de paine rulata rotund.

Toate ingredientele trebuie sa fie feliate si cascavalul (250g) ras. Se pune intre feliile de paine cate o felie de cascaval. Alternativ am pus cate o felie de salam si una de sunca. Tot alternativ am pus o felie de ceapa, pe sunca, si o felie de rosie, pe salam. Ardeiul l-am pus intre fiecare felie alternand culorile. Cu sunculita am completat spatiile ramase libere intre fiecare felie. Si in mijlocul gol am pus niste fasii de sunca si ardei.

Se bat ouale cu laptele, si cu o pensula, se ung feliile de paine din abundenta. Se presara ceapa verde peste toate feliile. Se presara si cascavalul ras pe toata coronita, din abundenta.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

La mine s-au inclinat putin feliile de paine in cuptor, dar tot a fost aspectuoasa. Cand cascavalul este topit si coronita s-a rumenit frumos este gata. Portiile se rup pur si simplu din coronita si se servesc. Este buna calda si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Postat de amalia01

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .  Lasi compozitia sa se odihneasca 30...

Citeste continuarea

Coronita de carne

Postat de panacris

Coronita de carne

L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2015, 11:50
Motanel, eu te declar castigator! ))
Foarte,foarte fain arata!
la 08.11.2015, 11:55
Wow...unde zici ca stai?
la 08.11.2015, 11:56
Aperitiv premiu, locul I cu coronita pe bune. Bravooo!!!!
la 08.11.2015, 12:04
mama ce bine arata yamiiii
la 08.11.2015, 12:07
Woooa! Bravo Motanel! Ma duc sa-i zic reteta si lui Florin) Si eu te declar castigator

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking