Coronite cu nuca

Postat de postavaru in Dulciuri
10 Feb 2014 | 6961 vizualizari
Coronite cu nuca

Ideea acestor coronite am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Pot doar sa va spun ca sunt minunate la micul dejun, langa o cana cu lapte.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • 100 g nuca
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri lapte (pentru uns)

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si doua linguri de lapte caldut si lasam 5 minute.

Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in mijloc adaugam ouale, zaharul si drojdia activata. Incepem sa framantam apoi adaugam restul de lapte caldut, coaja de lamaie si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Daca este
nevoie putem sa mai adaugam putina faina.

Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Pentru umplutura mixam albusul cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand luceste spuma. La final adaugam nuca macinata si esenta de rom si amestecam usor pana cand se omogenizeaza.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in 12 parti egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul in forma elipsoidala si o ungem cu o lingura dde umplutura cu nuca.

Cu rola de patiserie taiem fasii late de ~1 cm, avand grija sa nu taiem pana la capat. Rulam apoi oblic iar sulul obtinut il rasucim, formand astfel coronita.

Asezam coronitele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca si apoi servim, asta daca nu va este pofta sa le gustati cat inca sunt calde :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coronite cu gem si nuca

Postat de rocsi_1612

Coronite cu gem si nuca

Aluatul: Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat. Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid. Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea. Incorporam treptat...

Citeste continuarea

Coronita cu nuca

Postat de Constelatialeu

Coronita cu nuca

Aluat : Drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 2 linguri de zahar, amestecate se lasa la crescut 5 minute. Intr-un castron punem faina cernuta, in mijloc punem cele 2 oua, restul de zahar,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2014, 10:50
ce frumoase sunt
la 10.02.2014, 10:51
Bine lucrat Ancuta! Frumoase si delicioase!!
la 10.02.2014, 10:52
Ce frumoase-s!
la 10.02.2014, 10:56
Ce pofta mi-ai facut !!!
la 10.02.2014, 11:03

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking