Costita ardeiata cu cartofi copti

Postat de mihaelar63 in Porc
28 Dec 2020 | 1989 vizualizari
Costita ardeiata cu cartofi copti

 Am primit comanda ca sa prepar costita dar mai clasic , fara multe mirodenii . Cine m-a pus sa intreb cum se doreste gatita costita ? Asa ca nu am vut scapare si m-am conformat .   Am avut cartofi maruntei de a soacra . Dar cu un gust incredibil de bun .

Ingrediente

  • 1 kg costita de porc
  • 1 kg cartofi marunti bio
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri pasta de ardei cu telina -preparata in casa
  • 5 catei usturoi
  • 2 linguri untura porc
  • sare
  • patrunjel verde
  • rosiii

Mod de preparare

  1. Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare.
  2. In oala  se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea .
  3. Usturoiul se curata si se piseaza
  4. Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat , pasta de ardei , boia si piper .
  5. Cartofii se curata , se sareaza  si se ung cu untura si se aseaza  in tava de copt .
  6. Costita se pune in mijlocul tavii . Nu am mai pus ulei sau grasime peste carne pentru ca costita a eliberat suficienta grasime .
  7. Acoperiti tava cu folie de aluminiu sau puneti un capac .
  8. Se da tava la cuptor timp de 40 de minutela 180 grade  .
  9. Dupa aceasta se scoate capacul/ folia  si se lasa la gratinat la grill superior 280 grade , timp de 10 minute .
  10. Supraveghiati sa nu se se arda preparatul .
  11. Serviti costita cu cartofi rumeni alaturi de muraturile sau salata preferata .
  12. La servire decorati dupa imaginatie . Eu am pus rosii si patrunjel verde
  13.           Pofta mare !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita ardeiata cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Postat de gurita_ta2005

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea...

Citeste continuarea

Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

Postat de merisor67

Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

Preparăm brioșele Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2020, 20:22
Prima....ardeiata...
la 28.12.2020, 20:25
Ce bine arată!
la 28.12.2020, 20:26
Cleme , cred ca ai aparat de detectat costita
la 28.12.2020, 20:39
la 28.12.2020, 20:41
foarte bune si super aranjate!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking