Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor

Postat de mihaelar63 in Porc
18 Mar 2016 | 2700 vizualizari
Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor

 Aceasta costita marinata in cidru face parte din proiectul ,,Sa incercam ceva nou '' . Sunt foarte multumita de rezultat si am sa folosesc si cu alta ocazie cidrul la marinare. Merge foarte bine cu carnea de porc .  

Ingrediente

  • 1.5 kg costita porc
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa rosie

Pentru marinata:1 pahar cidru mere

  • 1 lingurita fulgi usturoi
  • 1/2 lingurita rozmarin verde tocat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingurita Eros Pista -de casa -http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • usturoi verde

Mod de preparare

  1. Bucatile de costita se spala si se pun intr-o tava.
  2. Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata.
  3. Cu sosul format masati bine bucatile de carne .
  4. Lasati  costita sa se odihneasca la rece minimum doua ore [sau peste noapte ].
  5. Curatati si spalati cartofii si ceapa rosie .
  6. Cartofii taiati pe lung sau cuburi mari [ cum preferati ] se pun in tava langa carnea  marinata .
  7. Deasupra costitei se aseaza rondele de ceapa rosie .Turnati in tava un pahar cu apa .
  8. Dati tava la cuptor timp de aproximativ doua ore .
  9. Din cand in cand intoarceti carnea de pe o parte pe alta . Completati cu apa daca este nevoie .
  10. Preparatul este gata cand carnea si cartofii sunt patrunsi .Lasati sa se rumeneasca dupa bunul plac .
  11. Pentru aspect presarati deasupra codite de usturoi verde taiate marunt .
  12. Serviti costita picanta  marinata in cidru cu cartofi insotita de muraturile sau salata preferata .
  13. Sa aveti pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Jambon ''Godina Justitiarul''

Postat de Constelatialeu

Jambon ''Godina Justitiarul''

Scoatem jambonul de la congelator, ca acolo l-am avut, il asezam intr-un castron si il imbracam in condimente pentru carne se porc, stropim cu ulei de masline si sos de soia , acoperim castronul...

Citeste continuarea

Costițe prăjite

Postat de panacris

Costițe prăjite

Coastele spălate și porționate se pun la prăjit într-o tigaie grill, preîncăzită. Se prăjesc pe ambele părți, până se rumenesc bine, la foc mediu, neacoperit. Atenție,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2016, 06:18
Daca e picanta e pe gustul meu, cu toate ca nu prea am voie picant, nu ma pot abtine.
la 18.03.2016, 06:52
la 18.03.2016, 08:33
buna buna
la 18.03.2016, 08:48
la 18.03.2016, 08:59

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking