Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)

Postat de mihaelar63 in Porc
23 Iul 2013 | 11625 vizualizari
Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)

Dedic cu drag aceasta reteta unei mari iubitoare de costite: Clementina. Am folosit in loc de ceapa, hasme sau se mai zic salote care sunt un soi de ceapa care cresc mai multe in bulb precum usturoiul. Au un gust dulceag si mai bland decat ceapa obisnuita. Sunt delicioase copte .

Ingrediente

  • 1 kg costita de porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 1/2 kg hasme
  • 50 ml otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei rosie afumata
  • ceapa verde

Mod de preparare

Cartofii si hasmele se curata si se spala .cartofii se taie in patru .

Costita se portioneaza bucati mai mari si se incresteaza putin pe laterale .

Se pune costita , cartofii si hasmele intr-o tava se condimenteaza si se sareaza .

Se stropeste totul cu otet balsamic , se pune apa cat sa acopere si se da la cuptor .

Nu e nevoie de ulei , costita de porc va lasa grasimea necesara .

Dupa 20 minute intoarceti costita sa se rumeneasca si pe partea cealalta .

Mai completati cu putina apa daca este necesar .

Este gata cam in 40-50 min. cand costita este patrunsa si rumenita .

Salotele copte sunt delicioase .Presarati la sfarsit ceapa verde pentru aspect .

Pontul cu otetul balsamic l-am preluat de la Jamie  OLiver.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite cu hasme si cartofi (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

  Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti...

Citeste continuarea

Sarmale pentru Craciun 2015

Postat de Constelatialeu

Sarmale pentru Craciun 2015

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 23:50
bun vreau si eu
la 23.07.2013, 23:51
Eu aduc vinul.Dai costita?
la 23.07.2013, 23:52
Mihaela,dar ce mancaruri bune faci tu
la 23.07.2013, 23:59
Piei ispita...
la 24.07.2013, 00:00
M-am razgandit,baga o portie dubla pentru maine seara,cand ajung acasa....

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking