Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor

Postat de mihaelar63 in Vita
28 Mai 2020 | 2539 vizualizari
Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor

 Incepe perioada in care mancarurile sunt mai gustoase. Asta din cauza legumelor ce apar crude, tinere, noi , mai ales din productia autohtona . Imi place mult gatirea la cuptor a carnii impreuna cu garnitura.  Ai impuscat doi iepuri dintr-un fo. In plus vreau sa profit de aceasta. Daca vin zile mai calde nu mai pot face asta.

Ingrediente

  • 1.5 kg costita de vitel
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 5 morcovi tineri
  • 2 patrunjei cu radacina tineri
  • 2 cepe verzi
  • 2 usturoi verzi
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 legatura de patrunjel verde

Pt .costite :

  • 5 linguri ketchup
  • 3 linguri ulei cu oregano
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1lingurita rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita usturoi granulat uscat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1.  Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala .
  2. Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare .
  3.  Cartofii noi se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu sare si patrunjel verde .
  4. Cartofii calzi se taie in bucati si se punin tava amestecati cu sare , ulei , patrunjel verde tocat si usturoi verde tocat
  5. Costitele se scot din zeama .Zeama in care au fiert  nu se arunca ,poate fi folosita ca baza pentru o supa cu galuste sau o ciorba cu legume .
  6. Amestecati ingredientele date pentru costite . Ungeti costtele cu mixul obtinut .
  7. Asezati carnea peste cartofi si dati tava la cuptor 30 minute ca sa se rumeneasca frumos .
  8. Nu este necesar de mai mult timp pentru ca atat carnea cat si cartofii sunt deja preparati  termic partial.
  9. In ultimele 10 minute se  dau la copt si morcovii taiati pe lungime si stropiti cu ulei aromatizat cu oregano .
  10.  Veti oberva ca lipseste o portie de carne si un morcov . Le-a,, papat lupul " doar fierte .
  11. La servire presarati deasupra mult patrunjel verde .
  12. Serviti costitele de vitel cu cartofi si morcovi noi insotite de salata preferata de cruditati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de mihaelar63

Cina de duminica -costita de vitel

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2020, 23:35
la 29.05.2020, 06:36
la 29.05.2020, 08:54
la 29.05.2020, 09:28
la 29.05.2020, 17:47
Buna mancare! Iau cartofii si morcovii!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking