Beef Wellington

Postat de gurita_ta2005 in Vita
4 Ian 2019 | 4445 vizualizari
Beef Wellington

Am vazut reteta acum cativa ani la Gordon Ramsey, de atunci imi sta in gand sa o fac! Super, super buna!

Ingrediente

  • 1 bucata muschi vita
  • 1 bucata aluat foietaj bella
  • 500 gr ciuperci brune
  • 1 ceapa mica alba
  • mustar
  • felii proaspete de prociutto crudo sau ceva asemanator
  • ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • marinada carne:
  • ulei de masline
  • vegeta
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider.

A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate partiile, la foc iute, dupa care se scoate pe un platou, se unge cu mustar peste tot.

Ciupercile se curata bine, se spala, se pun intr-un robot de bucatarie si se maruntesc.

Le punem intr-o tigaie, lasam sa se evapore zeama si adaugam ceapa taiata solzisori, se lasa pana cand nu mai este lichid deloc.

Pe o folie alimentara, punem feliile de prosciutto proaspat taiate, intindem compozitia de ciuperci, punem muschiul de vita uns, rulam si strangem usor.

Se lasa in folie deoparte 20-30 minute.

Aluatul trebuie sa fie decongelat, la temperatura camerei.

Intindem aluatul, scoatem muschiul cu grija din folie de plastic, si rulam aluatul foarte bine.

Se pot face modele din aluatul ramas, se unge cu galbenus de ou peste tot si se da la cuptorul preincalzit, pentru circa 30-40 minute.

Carnea la mijloc trebuie sa ramana putin roz.

Se serveste cu legume!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Wellington" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Beef Wellington cu galbiori de padure

Postat de mihaelar63

Beef Wellington cu galbiori de padure

 Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne. Se...

Citeste continuarea

Beef Wellington

Postat de Cocktail_of_Senses

Beef Wellington

Carnea trebuie trasa cateva minute in tigaie, pe fiecare parte, pana este usor rumenita la exterior. Lasati carnea sa se raceasca si va puteti apuca de umplutura de legume. Taiati ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 05:02
Excelentă realizare culinară... !
la 04.01.2019, 07:20
bun bun
la 04.01.2019, 07:53
Adauga comentariu...
la 04.01.2019, 08:36
la 04.01.2019, 09:05
splendid

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking