Ingrediente
- 600 gr muschi vacuta tanara
- 200 gr prosciuto
- 200 gr galbiori salbatici
- 200 gr aluat foietaj
- 4 linguri ulei masline
- 3 linguri unt
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita cimbru maruntit
- 2 linguri mustar
- 1 ou
- sare
- piper
- Legume sotate in unt pentru servit : morcovi si varza de Bruxelles
Mod de preparare
- Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline.
- Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne.
- Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile.
- Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru maruntit si usturoi.
- Sotati amestecul de ciuperci in unt.
- Amestecul acesta poarta denumirea de Duxelles si provine din franceza.
- Lasati Duxellesul sa se raceasca foarte bine.
- Muschiul de vita se unge pe toate partile cu mustar.
- Pe foaia aluatului de foietaj se intind bucatile de prosciuto. Se pune deasupra carnea si se imbraca in amestecul de ciuperci [acesta este omogen si se poate ,, tencui " cu usurinta ].
- Cu ajutorul foliei de plastic se impacheteaza carnea in foaia de aluat tapetata cu prosciuto.
- Cu varful cutitului trasati incizii prin care va iesi aburul cald la copt.
- Ungeti totul cu ou batut cu putina sare, cu ajutorul unei pensule.
- Se da tava la cuptorul incalzit 200 grade C, timp de 40 minute .
- Daca doriti ca muschiul sa fie mai rozee, lasati preparatul mai putin la cuptor.
- Serviti acest preparat cu legume sotate in unt. Eu am ales morcovii si varza de Bruxelles.
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Wellington cu galbiori de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|