Tocanita de vaca

Postat de cristeena20 in Vita
5 Iun 2021 | 3281 vizualizari
Tocanita de vaca

Reteta asta e de fapt clasicul ragu italian, facut cu carne de vitel sau vaca ,gatita lent si mult ca sa fie carnea moale si frageda. Se poate servi dupa plac-noua ne place cu paste fierte in sosul de la tocanita.

Ingrediente

  • 500-800 gr carne de vaca
  • Pentru marinat: sare, piper, usturoi pisat, foaie de dafin, cimbru, ulei de masline, vin rosu.
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1-2 tije de telina
  • 3-4 rosii din conserva
  • pasta de rosii
  • ulei de masline,sare, piper
  • 1 pahar de vin rosu
  • supa de vita

Mod de preparare

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la marinat.

Punem intr-o cratita ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit-cand a prins culoare adaugam morcovul, telina tocate cubulete ; aduagam apoi rosiile maruntite si ele, apoi cand s-au inmuiat frumos aduagam si pasta de rosii. Aduagam carnea si lasam sa se rumeneasca cateva minute-aduagam si chilli picant daca va place. 

TUrnam marinata de la carne si aoi un pahar de vin rosu. Lasam sa scada putin si apoi turnam supa de vita. 

Se fierbe la foc mic pana se inmoaie frumos caenea si se desface usor. Carnea asta e foarte gustoasa dar trebuie sa aveti rabdare sa o gatiti lent di bine. Aduagati in timpul fierberii supa sau apa. 

Serviti cu garnitura dupa gust. Noua ne place cu paste-fierbem in sos pastele :) Dar daca va place cu mamaliga sau pireu e delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Osso Buco Milanese

Postat de Bucataria_lui_Tavi

Osso Buco Milanese

Preparare Osso Buco Milanese: Se asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper, pe ambele parti. Se dau apoi prin faina, avand grija ca faina sa nu fie in exces, dupa care le asezati pe o...

Citeste continuarea

Friptura de oaie si tocanita cu gogosari

Postat de abetina

Friptura de oaie si tocanita cu gogosari

   Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2021, 22:12
la 05.06.2021, 22:25
Bună, bună!
la 05.06.2021, 23:18
la 06.06.2021, 04:07
la 06.06.2021, 10:28
bd

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking