Ingrediente
- Pentru a prepara Osso Buco Milanese veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 rasoale de carne de vitel, taiate in bucati de 3-5 cm grosime;
- 4 linguri de faina;
- 6 linguri de ulei de masline;
- 50 g unt;
- 100 gr bacon,
- kaizer sau costita slaba, tocata cuburi;
- 1 ceapa rosie, tocata cuburi;
- 1 telina mica, tocata cuburi;
- 3 morcovi, tocati cuburi;
- 1 capatana de usturoi, taiata in jumatate;
- 250 ml vin alb;
- 250 ml coniac;
- 1 lingura otet balsamic;
- 1 litru supa de vitel sau de pui;
- 2 frunze de dafin;
- un fir de cimbru verde (sau 1 lingurita de cimbru uscat);
- 1 crenguta de rozmarin verde (sau 1 lingurita de rosmarin uscat);
- 4 rosii, decojite si tocate;
- sare si piper, dupa gust.
- Pentru a prepara Gremolata veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- coaja rasa de la o portocala;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 2 graunte de usturoi, pisate;
- 1 lingura de patrunjel verde, tocat;
- 1 lingura suc de lamaie.
Mod de preparare
Preparare Osso Buco Milanese: Se asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper, pe ambele parti. Se dau apoi prin faina, avand grija ca faina sa nu fie in exces, dupa care le asezati pe o farfurie.
Puneti o oala pe foc, potrivind aragazul la foc mediu. Adaugati uleiul de masline si untul, si lasati pana se topeste untul. Adaugati bucatile de carne, rumenindu-le 2-3 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare galben-brun.
Scoateti bucatile de carne din oala si lasati-le deoparte pe un platou. Aruncati uleiul in care s-au prajit bucatile de carne, puneti din nou putin ulei si unt in oala, dupa care adaugati slanina, pe care o rumeniti cateva minute, pana devine de culoare maro.
Se adauga ceapa, telina, morcovii, si le lasati aproximativ 10 minute pentru ca aromele sa se combine. Se adauga si usturoiul, mai lasati totul la rumenit 2-3 minute, amestecand tot timpul.
Se adauga vinul alb, coniacul, otetul balsamic si lasati sa fiarba 1-2 minute. Mai apoi, se adauga si carnea in oala, se toarna supa, se adauga rosiile, frunzele de dafin, cimbrul si rozmarinul, aducand compozitia la fierbere.
Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de aproximativ 3 ore.
Cand este la sfarsitul perioadei de preparare, dati capacul la o parte si incercati cu o lingura daca este fiarta carnea. Daca da, stingeti focul si preparati "Gremolata".
Puneti coaja rasa de portocale si de lamaie intr-un castron, impreuna cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Se amesteca bine pentru a se omogeniza toate ingredientele. Daca doriti puteti pune si o lingura de zeama de lamaie.
Acum Osso Buco Milanese se poate servi.
Puneti o bucata de carne pe un platou, impreuna cu o lingura de legume si o parte din sos. Peste carne se presara o lingurita de "gremolata" si se poate servi cu garnitura de paste (precum italienii) sau cu piure de cartofi, orez sau chiar cu mamaliga. Va garantez ca este delicios atat cu piure de cartofi, cat si cu paste. Pofta Buna!
PREPARARE IN IMAGINI
Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco Milanese" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|