Osso Buco Milanese

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Vita
24 Mai 2010 | 9536 vizualizari
Osso Buco Milanese

Osso Buco Milanese este o reteta culinara specifica Italiei. Dupa multe, foarte multe eforturi, am reusit sa gasesc un Osso Buco comparabil cu cel gasit in restaurantele italiene. Osso Buco Milanese este un fel de tocanita. Numele inseamna "oase cu gaura" sau "oase gaurite". Poarta acesta denumire datorita osului de la rasolul de vitel, plin cu maduva, care dupa preparare ramane gol. Dupa ce s-a terminat de preparat, peste acest fel de mancare se presara "gremolata" (sau Gremolada), un amestec compus din patrunjel, usturoi, coaja rasa de lamaie si de portocala (mie personal imi place sa adaug si o lingura de zeama de lamaie). Acesta reteta va deveni, sunt sigur, una din retetele voastre preferate.

Ingrediente

  • Pentru a prepara Osso Buco Milanese veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 rasoale de carne de vitel, taiate in bucati de 3-5 cm grosime;
  • 4 linguri de faina;
  • 6 linguri de ulei de masline;
  • 50 g unt;
  • 100 gr bacon,
  • kaizer sau costita slaba, tocata cuburi;
  • 1 ceapa rosie, tocata cuburi;
  • 1 telina mica, tocata cuburi;
  • 3 morcovi, tocati cuburi;
  • 1 capatana de usturoi, taiata in jumatate;
  • 250 ml vin alb;
  • 250 ml coniac;
  • 1 lingura otet balsamic;
  • 1 litru supa de vitel sau de pui;
  • 2 frunze de dafin;
  • un fir de cimbru verde (sau 1 lingurita de cimbru uscat);
  • 1 crenguta de rozmarin verde (sau 1 lingurita de rosmarin uscat);
  • 4 rosii, decojite si tocate;
  • sare si piper, dupa gust.   
  • Pentru a prepara Gremolata veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • coaja rasa de la o portocala;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 2 graunte de usturoi, pisate;
  • 1 lingura de patrunjel verde, tocat;
  • 1 lingura suc de lamaie.

Mod de preparare

Preparare Osso Buco Milanese: Se asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper, pe ambele parti. Se dau apoi prin faina, avand grija ca faina sa nu fie in exces, dupa care le asezati pe o farfurie.

Puneti o oala pe foc, potrivind aragazul la foc mediu. Adaugati uleiul de masline si untul, si lasati pana se topeste untul. Adaugati bucatile de carne, rumenindu-le 2-3 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare galben-brun.

Scoateti bucatile de carne din oala si lasati-le deoparte pe un platou. Aruncati uleiul in care s-au prajit bucatile de carne, puneti din nou putin ulei si unt in oala, dupa care adaugati slanina, pe care o rumeniti cateva minute, pana devine de culoare maro.

Se adauga ceapa, telina, morcovii, si le lasati aproximativ 10 minute pentru ca aromele sa se combine. Se adauga si usturoiul, mai lasati totul la rumenit 2-3 minute, amestecand tot timpul.

Se adauga vinul alb, coniacul, otetul balsamic si lasati sa fiarba 1-2 minute. Mai apoi, se adauga si carnea in oala, se toarna supa, se adauga rosiile, frunzele de dafin, cimbrul si rozmarinul, aducand compozitia la fierbere.

Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de aproximativ 3 ore.

Cand este la sfarsitul perioadei de preparare, dati capacul la o parte si incercati cu o lingura daca este fiarta carnea. Daca da, stingeti focul si preparati "Gremolata".

Puneti coaja rasa de portocale si de lamaie intr-un castron, impreuna cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Se amesteca bine pentru a se omogeniza toate ingredientele. Daca doriti puteti pune si o lingura de zeama de lamaie.

Acum Osso Buco Milanese se poate servi.

Puneti o bucata de carne pe un platou, impreuna cu o lingura de legume si o parte din sos. Peste carne se presara o lingurita de "gremolata" si se poate servi cu garnitura de paste (precum italienii) sau cu piure de cartofi, orez sau chiar cu mamaliga. Va garantez ca este delicios atat cu piure de cartofi, cat si cu paste. Pofta Buna!

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco Milanese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Osso Buco alla Milanese

Postat de cristeena20

Osso Buco alla Milanese

Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 12:35
Hai sa vin cu furculitele!
la 24.05.2010, 12:40
la 24.05.2010, 12:41
mersi ina, te astept ! dar mai repede, ca acus il dam gata.
la 24.05.2010, 13:20
nu am mancat niciodata, dar imi place foarte mult cum a iesit preparatul..... minunat....
la 24.05.2010, 13:35
vin, vin!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking