Ingrediente
- 4 felii osso buco (carne de vaca de la picior)
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 tija de telina
- 1 ardei iute
- 1 cutie rosii in conserva
- ulei de masline, sare, piper, crenguta de cimbru, 2 foi dafin
- 1 pahar vin rosu
- supa de carne
- faina
Mod de preparare
Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim stufatul.
Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, aduagam usturoi, morcovii taiati rondele ,telina si ea taiata felii ,ardei iute, apoi adaugam rosiile din conserva, cu suc cu tot. Lasam sa se inmoaie frumos legumele, aduagam sare, piper, cimbrul si dafinul-apoi punem carnea in sos-turnam vinul si lasma la foc mare sa scada vinul-turnam supa peste, sa acopere bine carnea-acoperim si lasam sa fiarba inabusit, cuc apac la foc mediu-mic. Eu am fiert cca 1,5 ore-chiar doua pentru ca am vrut s aiasa foarte moale.
Avem grija sa aduagam lichid la nevoie.
Servim cu pure de cartofi sau mamaliga. EU am optat pentru pure de cartofi dulci. Si mancarea asta merita si un vin rosu bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco alla Milanese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|