Muschi a la Masterchef

Postat de epurasha2bb in Vita
26 Noi 2012 | 11145 vizualizari
Muschi a la Masterchef

mi-a placut mie felul asta preparat de chef Sorin Bontea http://www.foodstory.ro/reteta/muschi-de-vita-cu-cartofi-anna-sos-charon-si-creamy-spinach

Ingrediente

  • 150 gr spanac,
  • 20 gr parmezan,
  • 2 felii subtiri prosciutto,
  • 60 ml smantana de gatit,
  • piper,
  • sare de mare,
  • rosii (o jumatate),
  • 40 gr ceapa,
  • 30 gr usturoi,
  • 100-150 gr unt,
  • 250 gr carne de vita (muschi),
  • 100 gr cartofi

Mod de preparare

Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smantana, iar la final parmezanul.Se mixeaza obtinand un piure ce va fi baza la preparat.

Muschiul de vita se da cu piper negru, apoi se imbraca in felii foarte subtitri de prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata , se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare. Apoi se da la cuptor la 220 de grade, timp de 5, 6 minute. Inainte sa fie servita, carnea se lasa sa se odihneasca 3 minute. Nu se sareaza decat atunci cand este gata.

Cartofii se curata, se spala si se taie felii rotunde. Se pun la prajit intr-o tigaie cu unt, se prajesc pe ambele parti la foc mediu. Cand sunt gata, se presara sare deasupra.

Se aseaza spanacul in farfurie, se  preeara parmezan pe margine, se pune deasupra carnea iar peste carne se aseaza ca o floare feliile de cartof, in varf o bucatica de rosie si o frunza de busuioc proaspat. De jur imprejur picuram pustin sos de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi a la Masterchef" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Steak cu orez si sofran

Postat de susu

Steak cu orez si sofran

Sofranul se dizolva in putin vin fierbinte dupa care se strecoara de firicelele acelea rosii. Calim usturoiul in unt si ulei de masline, adaugam orezul la calit si la sfarsit albitura rasa si 1...

Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de cristeena20

Tocanita de vaca

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 12:57
Place mult
la 26.11.2012, 12:57
woow! puuuuuuuup Epu!
la 26.11.2012, 12:57
Arata superb.....mmmmmm
la 26.11.2012, 12:58
arata minunat
la 26.11.2012, 13:15
multumesc ! si eu va pup!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking