Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63 in Vita
2 Mar 2020 | 2435 vizualizari
Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu carnea eram indecisa, doream o salata. Totusi m-am gandit ca o mancare calda ar fi mai apreciata in sezonul acesta rece .  

Ingrediente

  • 600 gr carne vitel fiarta -de casa
  • 500 gr fasole verde frantuzeasca-congelata
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura pasta de ardei kapia cu telina -de casa
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita pudra ghimbir
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
  • sare
  • rosii cherry pentru decor

Mod de preparare

  1. Carnea fiarta de vitel se feliaza.
  2. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt.
  3. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt.
  4. Adaugati boiaua, pasta de kapia si amestecati. Sarati usor.
  5. Turnati o cana de apa si puneti feliile de vitel in sosul format.
  6. Lasati carnea sa se inabuse la foc mic pana a scazut lichidul in exces.
  7. Condimentati cu piper si ghimbir. Amestecati.
  8. Fasolea verde fiarta se soteaza in putin unt amestecat cu usturoi tocat.
  9. La servit amestecati fasolea cu patrunjel verde tocat.
  10. Serviti feliile de vitel insotite de garnitura de fasole verde si rosii cherry.

                                Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptură de vită - la oala sub presiune (minune)

Postat de mona

In oala sub presiune, punem uleiul, ceapa (in cazul meu), cateii de usturoi, asezam carnea, adaugam  cartofii, legumele si rosiile in bulion taiate marunt. Punem si sarea, piperul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2020, 14:21
la 02.03.2020, 14:59
Servesc din fripturica!
la 02.03.2020, 15:01
Sigur a fost vitel si nu vitica?
la 02.03.2020, 15:06
la 02.03.2020, 15:09
un deliciu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking