Beef Wellington cu galbiori de padure

Postat de mihaelar63 in Vita
2 Mar 2020 | 5385 vizualizari
Beef Wellington cu galbiori de padure

 Macar o data trebuie preparat aceasta reteta emblematica a bucatariei englezesti. Materii prime avem. Studiem reteta si ne apucam voiniceste de treaba. Cu siguranta data viitoare imi va fi mult mai usor de preparat.

Ingrediente

  • 600 gr muschi vacuta tanara
  • 200 gr prosciuto
  • 200 gr galbiori salbatici
  • 200 gr aluat foietaj
  • 4 linguri ulei masline
  • 3 linguri unt
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 2 linguri mustar
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Legume sotate in unt pentru servit : morcovi si varza de Bruxelles

Mod de preparare

  1.  Bucata de carne se sareaza, se pipereaza si se prajeste pe toate partile in tigaia incinsa cu ulei de masline.
  2. Aceasta operatiune se face ca sa se sigileze porii de la carne.
  3. Se pune carnea la racit si se prepara ciupercile.
  4. Galbiorii se mixeaza in blender impreuna cu sare, cimbru maruntit si usturoi.
  5. Sotati amestecul de ciuperci in unt.
  6. Amestecul acesta poarta denumirea de Duxelles si provine din franceza.
  7. Lasati Duxellesul sa se raceasca foarte bine.
  8. Muschiul de vita se unge pe toate partile cu mustar.
  9. Pe foaia aluatului de foietaj se intind bucatile de prosciuto. Se pune deasupra carnea si se imbraca in amestecul de ciuperci [acesta este omogen si se poate ,, tencui " cu usurinta ].
  10. Cu ajutorul foliei de plastic se impacheteaza carnea in foaia de aluat tapetata cu prosciuto.
  11. Cu varful cutitului trasati incizii prin care va iesi aburul cald la copt.
  12. Ungeti totul cu ou batut cu putina sare, cu ajutorul unei pensule.
  13. Se da tava la cuptorul incalzit 200 grade C, timp de 40 minute .
  14. Daca doriti ca muschiul sa fie mai rozee, lasati preparatul mai putin la cuptor.
  15.  Serviti acest preparat cu legume sotate in unt. Eu am ales morcovii si varza de Bruxelles.

            Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Wellington cu galbiori de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO

Postat de bucatarie_marocana

RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO

etapa1 -prajim vinetele in uleiul incins(mai adaugam ulei daca e nevoie) -scoatem vinetele pe un servetel de hartie -continuam pana cand terminam toata cantitatea de vinete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2020, 19:34
Ce bine arata!
la 02.03.2020, 19:43
la 02.03.2020, 19:53
Wow, cum arata, draga Mihaela! Te felicit!
la 02.03.2020, 19:55
Multumesc , Rocsi !!! Intru acum la ,, clasice de colectie ""
la 02.03.2020, 19:57

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking