Ingrediente
- 500 gr carne vacuta
- 4 cartofi mari
- 4 linguri ulei masline
- 150 gr unt
- 2 linguri oglio , aglio e peperoncino [ patrunjel , usturoi , ardei iute -uscate ]
- 1 lingura boia dulce
- 1/2 lingurita piper
- piper macinat
- patrunjel verde
- rosii, cherry, ardei kapia -pentru decor
- sare
Mod de preparare
- Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza.
- Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei.
- Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime.
- Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza.
- Dupa ce bucata de carne s-a odihnit, se feliaza.
- Puneti intr-un vas termrezistent tip yena felile de carne si cele de cartofi.
- Cu o bucatica mica de unt se ung cartofii.
- Restul de unt se modeleaza un sul lung care se tavaleste in amestecul de oglio, alio e peperoncino.
- Untul astfel pregatit se aseaza deasupra feliilor de carne.
- La gratinare untul condimentat se va topi peste carne si ii va da fragezime si gust.
- Se da tava la cuptor la 280 grade Celsius timp de 10 minute, pentru gratinare.
- Supravegheati coacerea sa nu se gratineze prea mult friptura.
- Serviti friptura de vacuta cu cartofi gratinati frumos decorata cu rosii, rondele de ardei si patrunjel verde tocat.
- Puneti alaturi salata sau muraturile preferate.
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|