Cosulete cu gem de afine

Postat de retetele_tinei in Dulciuri
11 Dec 2014 | 3582 vizualizari
Cosulete cu gem de afine

Sunt bune,mai ales pe masa de Craciun! :)

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 40 g unt topit
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • gem de afine

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu varful de sare, zaharul si coaja de lamaie. Adaugam oul. Punem untul la microunde pt 1/2 de minut, dupa care il turnam peste faina. Dizolvam drojdia in lapte si o amestecam cu cele de mai sus. Amestecam toate ingredientele, rezultandu-va o coca perfecta. Aluatul se framanta putin, dupa care se lasa la crescut pt 1h si 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Dupa acest timp, se da cu faina pe masa si se pune coca. Se intinde aluatul subtire. Cu ajutorul unui cutit se taie aluatul in patratele, avand grija ca marginile sa fie indepartate, pt ca le veti folosi mai tarziu. In mijlocul fiecarui patratel, se pune gem de afine. Se ia  un patratel si se prind doua colturi opuse. Dupa care se prind celelalte doua colturi. Si asa ati facut un cosulet :)

Cosuletele se aranjeaza in tava. Marginile framantati-le si intindeti-le si faceti-le la fel ca si prima data, asa incat sa folositi tot aluatul.Tava se da la cuptor, pana cosuletele devin maronii. Se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

Postat de VanessaAli

Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)

Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2014, 19:07
la 11.12.2014, 19:55
la 11.12.2014, 19:59
la 11.12.2014, 21:02
Imi plac mult!
la 11.12.2014, 21:40
ce bune

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking