“Coşut “cu ulei

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
7 Mai 2011 | 4395 vizualizari
“Coşut “cu ulei

In copilarie de sarbatorile Craciunului si Paştelui mergeam intotdeauna cu bunica la matuşile mele :tante Nuşi si tante Milli la Aradul- Nou.Si intotdeauna de Sarbatori era nelipsit de la masa “Coşut” cu ulei, prajitura mea preferata. Este o prajitura foarte buna si practica atunci cand esti in pana de timp; excelenta si la micul dejun cu o cana de cafea!

Ingrediente

  • 6 oua  
  • 300 grame faina  
  • 250 grame zahar  
  • 1 lamaie( coaja rasa si sucul)  
  • coaja rasa de la o portocala  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri fulgi de cocos  
  • 1 mana de stafide  
  • cateva bucatele de rahat cu aroma de roze  
  • 3 linguri bomboane colorate pentru prajituri  
  • glazura Dr.Oetker( optional)
  • 100 ml de ulei

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala si treptat zaharul.

Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul si amestecul devine lucios.

Se adauga in continuare galbenusurile si uleiul,fulgii de cocos, apoi faina cernuta si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie.

Se pune intr-o tava cu diametrul de 32 cm unsa cu ulei si presarata cu faina.

Se pun din loc in loc bucatele de rahat alternand cu stafide; se presara cu bomboane colorate.

Se da la cuptorul preeincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).

Se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie cu un pahar sau o forma metalica pentru biscuiti.

Optional se poate glazura.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "“Coşut “cu ulei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

Postat de Bunica

Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier. Blat: Albușurile se mixează împreună cu zahărul...

Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de capsuni

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu mousse de capsuni

MOD DE PREPARARE Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2011, 10:49
Ce splendoare...tu faci arta cu fiecare preparat
la 07.05.2011, 10:54
delicioasa, merge perfect la cafea mea acum cum stai cu pregatirile de nunta?
la 07.05.2011, 11:05
o minunatie..cine face nunta?
la 07.05.2011, 12:15
la 07.05.2011, 13:48

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking