Cotlet de manzat cu sos de legume (in vin)

Postat de Lia1 in Vita
1 Sep 2013 | 9498 vizualizari

Din Irlanda de ieri (daca va mai amintiti de salata cu capra), am ajuns astazi la Viena. Multumesc pt. reteta d-lui bucatar Andreas Rainer, Restaurant "Viena"-Cluj. Nu va mai surprind azi cu nimic deoarece ingredientul vedeta al acestei retete nu-l am, este vorba despre demi-glace. Reteta aceasta am descoperit-o de fapt cautand informatii despre demi-glace. Nu va fac acum capul mare despre glace-ul acesta pt. ca nu-l voi face curand, este indispensabil in restaurante dar pt. la cum gatesc eu in perioada asta, nu se justifica deocamdata efortul ca sa-l prepar. Este o baza pt mancaruri care ia vreo 24 ore ca sa o faci. In rest, reteta pe care v-o prezint am respectat-o intocmai rezultand un sos cu legume in vin absolut delicios. In lipsa glace-ului l-am mai imbogatit cu supa de vita filtrata pe care o aveam in congelator. Asa cum v-am obisnuit, ceapa verde n-am mai avut decat doua frunze :)), una in cartofi si alta in sos, dar le-am pozat la ingrediente cu mare cinste, ca sa nu ma suspectati ca am trucat :D. Am inlocuit cu ceapa galbena. Eu am gatit azi doar o portie dar reteta se refera la 4 portii (desi legumele mi s-au parut cam putinele pt. 4 portii, faceti-le o data si jumatate ... zic eu). Sa citim acum preaminunata rezept.

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 02.09.2013, 08:28
la 02.09.2013, 09:00
Foarte bun
la 02.09.2013, 09:07
Foarte bun !!
la 02.09.2013, 22:56
la 27.10.2013, 18:37
la 26.11.2014, 19:54

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking