Cotlet de manzat cu sos de legume (in vin)

Postat de Lia1 in Vita
1 Sep 2013 | 9518 vizualizari

Din Irlanda de ieri (daca va mai amintiti de salata cu capra), am ajuns astazi la Viena. Multumesc pt. reteta d-lui bucatar Andreas Rainer, Restaurant "Viena"-Cluj. Nu va mai surprind azi cu nimic deoarece ingredientul vedeta al acestei retete nu-l am, este vorba despre demi-glace. Reteta aceasta am descoperit-o de fapt cautand informatii despre demi-glace. Nu va fac acum capul mare despre glace-ul acesta pt. ca nu-l voi face curand, este indispensabil in restaurante dar pt. la cum gatesc eu in perioada asta, nu se justifica deocamdata efortul ca sa-l prepar. Este o baza pt mancaruri care ia vreo 24 ore ca sa o faci. In rest, reteta pe care v-o prezint am respectat-o intocmai rezultand un sos cu legume in vin absolut delicios. In lipsa glace-ului l-am mai imbogatit cu supa de vita filtrata pe care o aveam in congelator. Asa cum v-am obisnuit, ceapa verde n-am mai avut decat doua frunze :)), una in cartofi si alta in sos, dar le-am pozat la ingrediente cu mare cinste, ca sa nu ma suspectati ca am trucat :D. Am inlocuit cu ceapa galbena. Eu am gatit azi doar o portie dar reteta se refera la 4 portii (desi legumele mi s-au parut cam putinele pt. 4 portii, faceti-le o data si jumatate ... zic eu). Sa citim acum preaminunata rezept.

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 01.09.2013, 20:31
cred ca e super
la 01.09.2013, 20:36
la 01.09.2013, 20:42
fffffff bun
la 01.09.2013, 20:44
sarumana pentru masa,Lia!
la 01.09.2013, 20:46
Ce mancare delicioasa ai facut
la 01.09.2013, 20:49
Ti-am mai spus ca-mi place mult cum gatesti si-mi place si cum explici retetele
la 01.09.2013, 20:54
la 01.09.2013, 21:03
nu sunt fan al cotletelor, dar asa de bine arata si asa de mult imi place cum le povestesti ca mai ca as cere portia aia!
la 01.09.2013, 21:13
Mai vii cu niste retete atat de apetisante. Bravo!
la 01.09.2013, 21:20
Multumesc fetelor! Dia, Nilgun, Xana
E bine daca imi spuneti ca nu plictisesc cu povestile, ca daca nu e vorbita, e doar o leguma langa o carne si-un cartof

Cleme, ai obosit rau pregatind (= .. ) la gratarul ala ca nu mai esti la fel de volubila ca ieri

Sa-ti fie de bine Clau

Ina ma bucur ca ai rabdare sa-mi citesti elucubratiile

Lasa Corina ca tu esti si mai mestera la povestit

Si tu Rocsi vii cu retete apetisante

am citit jumatate din retete si acum ma duc pe pereti sa citesc, sper sa gasesc ceva de ras sa ma binedispun
la 01.09.2013, 22:17
În sfârșit voi proba și eu carnea de mânzat!
la 01.09.2013, 22:30
Cris, da-i si cu vin ca e bestie
la 02.09.2013, 02:45
Foarte nimerita prezentarea
la 02.09.2013, 07:05
Foarte buna
la 02.09.2013, 07:12
Flavia, Ica

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking