Ingrediente
- 2 bucati de cotlet de porc
- 1 fir de ceapa verde
- ulei de masline
- 50 ml vin rose
- 1 cub de unt
- vegeta/piper alb/boia dulce/busuioc
Pentru piure:
- 4 cartofi
- lapte
- unt
- 1 lingura smantana
- sare
Mod de preparare
Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit.
Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se intoarce pe ambele parti, cand zeama a scazut mai mult de jumatate se adauga cubul de unt, pentru a se forma putin sos.
Cartofii se pregatesc intre timp, se taie cuburi si se pun la fiert pentru circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg se apa se pun intr-un castron,se adauga putin lapte, untul si smantana si se mixaza bine. Se pun condimente dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|