Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

Postat de katty in Porc
18 Noi 2017 | 2907 vizualizari
Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

Ingrediente

  • 1 bucata cotlet de porc (1,5kg) cu grasime si sorici
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 200 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura pasta de tomate
  • paprika iute si afumata
  • chili

Mod de preparare

Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam  peste noapte, intorcand-o periodic.

Dam tava  la cuptor pana carnea se inmoaie. Daca este nevoie, mai adaugam putina apa calduta. Cand zeama a scazut de trei sferturi,  luam capacul. Amestecam intr-un castron pasta de rosii cu gemul de caise, chilli si paprika. Cu o pensula, intindem amestecul format. Din cand in cand, mai stropim cu sosul din tava si mai punem din amestecul de gem si pasta de tomate pana sosul  scade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciolan proaspat de porc cu mazare verde, in vas ceramic Crock Pot

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....

Citeste continuarea

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Postat de RODIMUR

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2017, 18:51
super
la 18.11.2017, 19:18
la 18.11.2017, 19:41
Arata super, super!
la 18.11.2017, 20:16
gemul il mananc separat....
la 18.11.2017, 21:10
minunat

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking