Ingrediente
- 8 cotlete de miel
- o bucata unt
- 2 catei usturoi
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita rasa cimbrisor Delikat
- Piper Delikat
- 1 cana cirese negre amare
- 250 ml vin rosu dulce
- Sare dupa gust
- 2 lingurite melasa din trestie de zahar sau zahar brun
- 1 crenguta de rozmarin
Mod de preparare
Cotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute.
Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand usturoiul s-a rumenit, il scoatem si-l aruncam.
Adaugam coastele si bucata de unt, crenguta de rozmarin, rumenim carnea pe ambele parti si le scoatem si le punem intr-o tava pentru cuptor. Procedam la fel si cu celelalte cotlete ramase.
Dam cotletele la cuptor (incalzit in prealabil ) pentru 10 minute la 180 grade C.
Intre timp pregatim sosul.
In sosul ramas de la cotlete, adaugam vinul, melasa si ciresele fara samburi precum si cimbrisorul, lasam la foc mediul pana sosul se leaga.
Piperam si saram dupa gust.
Se scot cotletele din cuptor pe un platou fierbinte si se servesc imediat cu cartofi copti si sos de cirese amare .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|