Ingrediente
- 500 grame de cotlet de porc fără os
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 1 linguriță de muștar (de Dijon)
- 4 lingurițe de miere lichidă
- 1-2 lingurițe de rozmarin Delikat, 100% natural
- 1 praf de sare
- 2 pere
Mod de preparare
Carnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță).
Cele două pere se spală, se taie în două, longitudinal, se curăță cu o linguriță de semințe și se crestează ușor (tot cu lingurița). Se pun jumătățile de pere, astfel pregătite și crestate, cu partea înterioară crestată în sus, de o parte și de cealaltă a cotletului de porc, în vasul termorezistent.
Se amestecă uleiul de măsline (două lingurițe) cu rozmarinul și cu această compoziție se unge cotletul de porc.
Jumătățile de pere se ung insistent cu miere (câte o linguriță, pentru fiecare jumătate) pentru ca să se pătrundă.
Se acoperă vasul termorezistent cu capacul și se dă la cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, pentru 25-30 minute.
După acest interval de timp, se îndepărtează capacul, se stropește cotletul de porc cu sosul lăsat de carne și de pere, după care se mai lasă vasul în cuptor pentru încă 30 de minute.
După acest interval de timp, se scoate vasul din cuptor și după 5 minute, cotletul se porționează și se servește cu o jumătate de pară alături și stropit cu sosul lăsat de ingrediente în vasul termorezistent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc, cu pere si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|