Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

Postat de RODIMUR in Porc
7 Feb 2021 | 2099 vizualizari
Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

Cotletele de porc, preparate la grătar sau la tavă, sunt printre preferatele multor oameni și sunt un fel principal foarte gustos și consistent, care stă bine și la o masă festivă. În plus, se prepară destul de ușor și cu o garnitură potrivită alături pot constitui un moment savuros al renumitei ”bucurii de a trăi” pe care o recomandă francezii.

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc (cu sau fără os)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • apă
  • Pentru garnitură:
  • 250 grame de cus-cus
  • 100 grame de unt
  • 1 rodie
  • sare (opțional)

Mod de preparare

Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și usturoi răzuit. Se lasă carnea astfel condimentată cel puțin 30 minute la rece, ca să se pătrundă.

După acest interval de timp se pun cotletele într-o tavă, se toarnă pe ele 2-3 linguri de ulei, se adaugă apă, cât să le acopere și se dau la cuptor, până ce se rumenesc frumos pe ambele fețe.

Când friptura este aproape gata, se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se pune în tava de servit. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se încorporează ușor, după care se adaugă (și se amestecă) semințele de rodie, pregătite dinainte.

Când cotletele sunt rumenite frumos și bine pătrunse, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează oasele (dacă este cazul și se servesc cu garnitura de cus-cus cu rodie, pregătită chiar atunci, ca să fie caldă și bună de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifteluţe cu susan

Postat de Dya

Chifteluţe cu susan

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia...

Citeste continuarea

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2021, 14:13
Bune cotletele !!! Pulpa de porc la tava , avem si noi azi in meniu
la 07.02.2021, 17:02
la 07.02.2021, 17:23
Buna carnitasi garnitura!
la 07.02.2021, 22:10
Foarte bun pentru un prânz copios!
la 07.02.2021, 22:30
Bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking