Cous-cous cu legume

Postat de gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri
12 Feb 2015 | 4263 vizualizari
Cous-cous cu legume

M-am inspirat din reteta Sylviei,in loc de naut eu am pus fasole http://www.bucataras.ro/retete/couscous-cu-legume-60840.html

Ingrediente

  • 1/2 pahar cous cous
  • 2-3 pahare de apa
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 bucata praz
  • 1 morcov
  • 1 conserva de fasole
  • 1 dovlecel mic zucchini
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 cubulet de unt
  • sare/piper/fulgi de chilli/busuioc/oregano

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Dovlecelul zucchini se spala bine se taie in doua si feliute cat mai subtiri(eu l-am lasat cu coaja),prazul se taie rondele si se adauga peste legumele calite,se pune untul,condimentele si apa cat sa acopere.

Cand sunt aproape fierte legumele se pune si fasolea scursa de zeama si clatita sub jet de apa rece.

Se mai lasa cateva minute pana scade putin zeama.

Cous cous-ul se pune intr-o craticioara,se pune apa si se lasa la foc mic sa fiarba(cam 5 minute),se pune oregano si sare si se amesteca des.

In mijlocul farfurieri se pune cous cous-ul,iar pe margine legumele.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se...

Citeste continuarea

Briose cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Briose cu branzeturi

Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare. Incorporam uleiul apoi iaurtul. Branzeturile le dam toate pe razatoare. Adaugam parmezanul cu cascavalul, apoi casul de oaie si telemeaua de vaca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2015, 14:14
foarte bun
la 12.02.2015, 14:15
multumesc
la 12.02.2015, 14:24
ce bine arata
la 12.02.2015, 14:28
la 12.02.2015, 14:35
arata minunat !!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking