Ingrediente
- 250 g faina
- 150 ml apa calda
- 30 g unt
- 1/2 plic de drojdie
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingura zahar
- 7-8 crenvusti de pui sergiana
- cascaval delaco
- apa pentru fiert
- bicarbonat
- 1 ou
- seminte de susan si mac
Mod de preparare
Faina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte.
Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de apa si incepem sa framantam cateva minute.
Acoperim bolul si lasam la foc cald pentru 30 minute.
Intre timp crenvusti se pun la fiert in apa cu putin bicarbonat, cand sunt fierti se scot pe o farfurie.
Intindem aluatul pe masa de lucru, impartim aluatul, punem cate un crenvusti si o bucata de cascaval, acoperim cu aluat.
Punem bucatiile de crenvusti in aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, se unde fiecare bucata cu oul batut bine si presaram mac si susan.
Se da la cuptor pentru circa 30-40 minute, pana cand se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
|