Covrigi Bagels cu miere

Postat de eumimi in Prajituri
12 Oct 2016 | 4568 vizualizari
Covrigi Bagels cu miere

Covrigi foarte gustosi, pufosi si nu foarte greu de facut. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/covrigi-bagels-cu-miere/

Ingrediente

  • 400 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura de unt,
  • 2 lingurite de drojdie uscata,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • susan,
  • miere pentru uns la final.

Mod de preparare

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns covrigii la sfarsit, iar albusul se bate spuma.

Se adauga peste laptele din castron faina, albusul de ou batut spuma si praful de sare. Se framanta foarte putin si se lasa la dospit 40-50 de min.Coca rezultata nu este foarte tare.

Dupa ce s-a dospit aluatul, se imparte in 12 parti.

Din fiecare parte se face cate o bila, iar in mijlocul acesteia se face o gaura cu degetul si se mai intinde sa se mareasca mai mult.

Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand s-a fiert apa, se adauga cate 3-4 covrigi si se lasa cam 30-35 de secunde in apa (daca se lipesc de fundul cratitei, se dezlipesc usor cu furculita sau lingura).

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu galbenusul de ou si se presara seminte de susan.

Cand sunt gata se ung cu miere cat sunt calzi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi Bagels cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bagels

Postat de Maria68

Bagels

Se pune faina intr-un castron. Se adauga sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc. Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din...

Citeste continuarea

Bagels

Postat de laylalala

Bagels

Amesteca faina cu sarea si drojdia. Fa o roata in centru, adauga restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare. Framanta aluatul 5-8 minute apoi lasa-l la crescut 40-50 minute. Dupa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 12.10.2016, 21:12
interesante
la 12.10.2016, 21:14
Merci!
la 12.10.2016, 21:26
Sunt foarte buni. Vad ca s-a dat startul aluaturilor pe aici, se vede ca este rece afara si toata lumea iubeste sa coaca ceva!
la 12.10.2016, 21:29
la 12.10.2016, 21:33
Daa, aluaturi si iar aluaturi

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking