Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi

Postat de ctlina in Mancare copii
20 Mai 2016 | 4442 vizualizari
Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi

Dupa reteta clasica de Bretzel, va propun o varianta de covrigi pentru copii in forma de iepurasi. Succes garantat !

Ingrediente

  • 400 g de făină
  • 5 g de sare
  • 10 cl lapte călduț
  • 10 cl de apă călduță
  • 1 plic mic de drojdie uscata
  • 50 g de unt moale
  • sare de mare, seminte de floarea soarelui, semințe de susan alb, semințe de mac
  • 10-15 g bicarbonat

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.

Framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.

 

Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in bucati de aproximativ 30 g.

Din fiecare bucata se intinde un baton lung de 25 cm. Se plaseaza in forma de U,

Invartim bratele de doua ori. Aveti corpul si urechile iepurasului.

Asezati-i pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Apasati si alungiti urechile, plasati coada (o bila mica de aluat).

Lasati-i sa creasca timp de 20 de minute într-un loc cald.

Dati covrigii la frigider timp de 30 minute sa se-ntareasca un pic.

Puneti la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu într-o cratiță destul de mare.

Apa trebuie să fiarbă incet. Puneți 3-4 covrigi, lasati-i sa fiarba pana se ridica la suprafata. Scoateti covrigii pe o hartie absorbanta. Fierbeti toti covrigii.

Se încălzește cuptorul la 240 ° C.

Se pun covrigii pe o placa unsa. Presarati peste covrigi sare de mare, seminte .... Se dau la cuptor timp de 8- 10 minute maxim,

Atunci când sunt rumeniti, se scot din cuptor și se lasa sa se raceasca pe un grill.

Puteti servi ..........

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort cu piersici si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu piersici si capsuni

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.  Se umezeste o tava lata de cozonac...

Citeste continuarea

Trandafirasi cu mere

Postat de gospodariu

Trandafirasi cu mere

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2016, 22:04
la 20.05.2016, 22:49
la 20.05.2016, 22:52
Funny si deliciosi
la 21.05.2016, 00:37
buni
la 21.05.2016, 10:47

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking