Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi

Postat de ctlina in Mancare copii
20 Mai 2016 | 4433 vizualizari
Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi

Dupa reteta clasica de Bretzel, va propun o varianta de covrigi pentru copii in forma de iepurasi. Succes garantat !

Ingrediente

  • 400 g de făină
  • 5 g de sare
  • 10 cl lapte călduț
  • 10 cl de apă călduță
  • 1 plic mic de drojdie uscata
  • 50 g de unt moale
  • sare de mare, seminte de floarea soarelui, semințe de susan alb, semințe de mac
  • 10-15 g bicarbonat

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.

Framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.

 

Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in bucati de aproximativ 30 g.

Din fiecare bucata se intinde un baton lung de 25 cm. Se plaseaza in forma de U,

Invartim bratele de doua ori. Aveti corpul si urechile iepurasului.

Asezati-i pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Apasati si alungiti urechile, plasati coada (o bila mica de aluat).

Lasati-i sa creasca timp de 20 de minute într-un loc cald.

Dati covrigii la frigider timp de 30 minute sa se-ntareasca un pic.

Puneti la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu într-o cratiță destul de mare.

Apa trebuie să fiarbă incet. Puneți 3-4 covrigi, lasati-i sa fiarba pana se ridica la suprafata. Scoateti covrigii pe o hartie absorbanta. Fierbeti toti covrigii.

Se încălzește cuptorul la 240 ° C.

Se pun covrigii pe o placa unsa. Presarati peste covrigi sare de mare, seminte .... Se dau la cuptor timp de 8- 10 minute maxim,

Atunci când sunt rumeniti, se scot din cuptor și se lasa sa se raceasca pe un grill.

Puteti servi ..........

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chec tigrat

Postat de gospodariu

Chec tigrat

 Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).    Separat,galbenusurile le frecam cu restul de...

Citeste continuarea

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2016, 22:04
la 20.05.2016, 22:49
la 20.05.2016, 22:52
Funny si deliciosi
la 21.05.2016, 00:37
buni
la 21.05.2016, 10:47

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking