Cozonac briosa cu crema de vanilie

Postat de momo121 in Dulciuri
25 Sep 2015 | 4865 vizualizari
Cozonac briosa cu crema de vanilie

Ingrediente

  • 100ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100g unt/margarina
  • faina cat cuprinde (cca 400-450g)

Crema:

  • 30g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250ml lapte
  • esenta de vanilie

In plus: bucatele de ciocolata si zahar pudra vanilat , un gelbenus pentru uns

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol mai mare punem laptele caldut, zaharul, vanilia, plicul de drojdie uscata si lasam cateva minute pana se dizolva drojdia. Separat, batem ouale cu praful de sare si le punem in bolul cu laptele, amestecam putin cu mana pana omogenizam toate ingredientele si incepem sa punem putin cate putin din faina pana formam un aluat usor lipicios, peste acesta turnam treptat untul topit, pana la incorporarea lui in aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul la loc caldut si acoperit cu folie de plastic.

Crema: Intr-un ibric punem zaharul, faina, plicul de vanilie si in fir subtire punem laptele amestecand energic cu un tel, adaugam si esenta de vanilie si punem pe foc la ochiul mic amestecand continuu (pentru a nu se lipi se fundul vasului) si este gata cand compozitia s-a ingrosat. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a crescut alautul, il intindem pe masa in forma dreptunghiulara si ungem suprafata aluatului cu crema obtiunuta, iar peste crema punem bucatele de ciocolata (eu am preferat sa o razuiesc) apoi rulam. Taiem aluatul rulat in 7 parti egale si le asezam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Lasam 20min la crescut, apoi ungem aluatul cu un galbenus de ou si dam la cuptor pana de rumeneste frumos deasupra. Lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra din abundenta. Este tare buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac briosa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de panacris

Desert cornete cu crema de vanilie

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...

Citeste continuarea

Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

Postat de CameliaComan

Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.  Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2015, 18:05
Aoleu Daniela!!!!! Ce minunatie ai facut! BUUUUUNAAAA!
la 25.09.2015, 18:06
Mama ce briosoaie...
la 25.09.2015, 18:30
Wow ce as servi si eu din ea!
la 25.09.2015, 19:06
la 25.09.2015, 19:21
Grozava!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking