Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar

Postat de mirela0911 in Dulciuri
27 Noi 2015 | 3253 vizualizari
Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar

Am preparat acest cozonac doar cu Green Sugar si pot sa spun ca nu exista nici o diferenta, ba poate chiar mai bun a iesit. Din cantitatile date am facut unul cu branza dulce si unul cu rahat, pentru pofticiosi.

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • un praf de sare
  • 4 lg Green Sugar
  • 50 g frojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 1 lgt. zahar
  • 1 lg faina
  • 2 oua
  • 150-200 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
  • 300 g branza dulce
  • 4 lg Green Sugar
  • 80 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • rahat dupa preferinte
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se prepara mai intai maiaua din 200 ml lapte caldut, 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia proaspata zdrobita. Se amesteca si se lasa deoparte sa dospeasca.
Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu praful de sare, se pun ouale batute, uleiul si maiaua. Se amesteca si in functie de cat mai este cazul se pune laptele caldut amestecat cu cele 4 lg de Green Sugar. Se framanta un aluat moale si nelipicios care se pune intr-un loc caldut sa isi dubleze volumul.
Branza se amesteca cu Green Sugar, stafidele si coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, se unge cu branza apoi se ruleaza usor pe lungime. Se ia si cealalta parte de aluat, se intinde si se presara cu rahatul taiat cubulete si de diferite culori. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa timp de o jumatate de ora sa mai creasca. Se ung deasupra cu ou, se presara putin Green Sugar si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 minute. Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop curat si se lasa sa se racoreasca.
Se serveste ca atare sau alaturi de o cana cu lapte.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Postat de diaconta

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm. In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el. Am pregatit mai...

Citeste continuarea

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Postat de rocsi_1612

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2015, 07:41
Interesant nu am mai mancat
la 27.11.2015, 08:47
bun bun
la 27.11.2015, 08:52
beau cafeaua,mi-ar prinde bine o felie.
la 27.11.2015, 10:26
Ce bunatate
la 27.11.2015, 10:31
Te-ai dat si tu la Green asta, macar e potent

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking