Cozonac cu cacao

Postat de tarasmariana in Dulciuri
31 Mar 2015 | 5257 vizualizari
Cozonac cu cacao

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 375 ml lapte
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 20 g drojdie uscata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • Jumatate de pahar zahar pudra
  • sare

Mod de preparare

Preparare :

Intr-un bol punem jumatate de pahar de lapte cald si drojdia, amestecam bine si lasam deoparte pentru 10 minute. Intr-un alt bol punem un pahar de faina cernuta si laptele ramas, adaugam drojdia si amestecam cu o lingura si se pune un prosopel deasupra. Punem maiaua la loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam esenta de rom esenta de vanilie sarea si mai mixam. Se bat bine albusurile. Adaugam in maia galbenusurile si omogenizam, se mai adauga si albusurile batute, restul de faina si incepem sa framantam adaugand unt putin cate putin. Framantam bine aluatul pana cand se face elastic. Acoperim aluatul si punem la dospit pentru 1 ora si jumatate.

Cand isi dubleaza volumul, punem un pic de faina pe masa de lucru sa nu se prinda aluatul si mai framantam putin. Impartim aluatul in 4 bucati, intindem o bucata de aluat si o ungem cu cacao (batem doua albusuri si adaugam cacao) si se ruleaza aluatul. Se repeta de 4 ori. Se impletesc cate doua si se pun in tavi unse cu unt. Se acopera si se pun la dospit 15-20 de minute. Incingem cuptorul la 180°. Cozonacii se coc la foc potrivit timp de 50-60 de minute.

Glazura :

Batem un albus, adaugam zaharul pudra, zeama de lamaie si batem bine. Glazuram cozonacii cu o pensula de bucatarie si se decoreaza.

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2015, 19:46
Minunati sunt cozonacii tai cu bezeaua aia deasupra!
la 31.03.2015, 19:51
buni buni
la 31.03.2015, 19:57
la 31.03.2015, 20:14
Multumesc merisor!
la 31.03.2015, 20:16
Multumesc Motan!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking